phantom

Metaalbewerking

 

Herslijpen van snijgereedschappen is door het intensieve gebruik van volhardmetaal nadrukkelijk onder de aandacht van de verspaningsindustrie gekomen. De meest moderne gereedschappen kunnen door middel van herslijpen (en coaten) meerdere malen worden gereconditioneerd. Als deze reconditie zorgvuldig wordt uitgevoerd, kan er lang efficiënt gebruik worden gemaakt van dit gereedschap.
 
Verschillende vormen van coating voor metaalbewerking:

 

Titaannitride. (TiN)

 

Titaannitride


Dit is een standaard coating, die gebruikt kan worden voornamelijk voor, boren, draaien, tappen, ruimen en snijden van staal

 

 

Titaancarbonitride (TiCN) 

 

Titaancarbonitride

 

Deze coating bied een hogere hardheid, waardoor hij in verspanende operaties met een onderbroken snede (frzen) beter resultaat zal geven.  

 

 

Multilayer 

 

Multilayer

 

 

Deze coating heeft een zeer hoge temperatuursbestendigheid, met een zeer goede thermische en chemische stabiliteit.

Deze word vooral gebruikt op HM frezen en word aanbevolen bij droog, hard en hoge snelheidsverspanen.

 

 

Titaan Aluminium Nitride (TiAIN) 

 

Titaan Aluminium Nitride

 

Deze coating is vooral goed te gebruiken bij slecht of niet gekoelde omstandigheden.

Deze coating is multifunctioneel en kan gebruikt worden met of zonder smering, bij hoge snij snelheden, voor boren, ruwfrezen, tappen in staal, gietijzer en aluminium. 

 

 

Chroomnitride (CrN) 

 

Chroomnitride (CrN)

 

Deze coating heeft corrosie- en oxydatie-bestendige eigenschappen. Hij levert voornamelijk goede resultaten bij de verwerking van koperhoudende legeringen. 

 

 

Wolframcarbide Koolstof (WC/C)

 

Wolframcarbide Koolstof

 

Zelfsmerende coating met zeer lage wrijvingscoëfficiënt en hoog belastingsvermogen.

Hij word aanbevolen bij het tappen van zachte staalsoorten en inox, het bewerken van aluminium met een siliciumgehalte van minder dan 6%.

 

 

Diamant 

 

Diamant

 

Zeer harde coating, bestand tegen zeer abrasieve slijtage. Hij wordt gebruikt voor het bewerken van grafiet en composietmaterialen. 

 

 

 Multilayer

 

Multilayer

 

Zelfsmerende coating die zorgt voor betere spaanafvoer bij het boren van diepe gaten en het tappen van lange schroefdraad. Hij is vooral geschikt voor het bewerken van titaan-, inconel- en aluminiumlegeringen met een siliciumgehalte van meer dan 10%. Hij is eveneens aanbevolen voor het bewerken van hittebestendig inox.

  

SIKO vof
Karveelweg 13
6222 NJ Maastricht
Tel: 043 - 3 63 21 14
Mail: info@siko-tools.nl
KvK: 14613512.